30 Kasım 2011 Çarşamba

Erkek sağlığına dikkat çeken bıyıklı kampanya: Movember bıyık hareketi

Her yıl Kasım ayı boyunca birçok ülkede binlerce erkek bıyık bırakarak Movember kampanyasına destek veriyor. Amaç erkeklerin sağlığına, özellikle de prostat kanserine dikkat çekmek, bilinç yükseltmek.

Kampanyaya katılmak isteyenler ilk olarak Movember Vakfı’nın oluşturduğu www.movember.com sitesine üye olmakla başlıyor. 1 Kasım'da erkekler tamamen temiz bir yüzle bıyıksız olarak siteye üye oluyorlar. Ayın geri kalanında sitenin baş kahramanı Mo Bros onlara bıyıklarına şekil vermeleri için yardımcı oluyor. 30 gün boyunca Mo Bros sokaklarda reklam panolarıyla yürüyor, billboard’lara çıkıyor ve kampanyanın gündemde kalmasını sağlıyor.

Kasım sonunda ise Mo Bros ve Mo Sistas bir partiyle kampanyayı ve kampanyaya katılanları kutluyorlar.

Movember aynı zamanda ABD’de Prostat Kanseri Vakfı ve LIVESTRONG, the Lance Armstrong Foundation tarafından da destekleniyor ve onların fonlarından yararlanıyor.

Avustralya'nın Melbourne kentinde 2003’te 30 kişinin katılımıyla mütevazi bir hareket olarak başlayan Movember Avustralya, Yeni Zelanda, ABD, Kanada, İngiltere, Finlandiya, İspanya, Güney Afrika ve İrlanda başta olmak üzere diğer ülkelere hızla yayılmış. Zamanla Rusya, Dubai, Hong Kong, Antarktika, Mumbai, Rio de Janeiro, gibi yerlerin katılımıyla 1,1 milyondan fazla kişinin üye olduğu küresel bir harekete dönüşmüş. Kampanyanın temel amacı erkeklerin karşılaştıkları sağlık risklerini onlara anlatmak ve bazı alışkanlıklarını değiştirmelerine onlara yardımcı olmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder