27 Kasım 2011 Pazar

TBWA İstanbul'un taşınma kampanyasının hikayesini İLKAY GÜRPINAR anlattı

BU GECE VE HER GECE TBWA/ETİLER'DEYİZ
Geçen hafta TBWA/İSTANBUL Etiler'e eski adıyla Mayadrom Uptown Alışveriş Merkezi olarak bilinen yeni yerine taşındı. Taşınmayı bir sosyal medya ve www.mediacatonline.com'da duyuran ajans ilginç bir kampanyayla gündeme geldi. Taşınma kampanyasının hikayesini ajansın kreatif direktörü İlkay Gürpınar anlattı:

TBWA\ISTANBUL on yıl sonra, Maslak ofisinden Etiler’e taşındı. Biz de bunu duyurmak için ajans çalışanlarıyla bir kampanya hazırlamak istedik.

ETİLER'İN BAR AFİŞLERİ
Etiler’in bar afişleri meşhurdur. Bilirsiniz, hani Nispet, Keops tarzı barların sanatçı afişleri… Bunlardan yola çıkarak ajans içinde bir fotoğraf çekimi yaptık.

Saç, makyaj, kostüm, styling gibi şeylerin tamamı ajans çalışanları tarafından hazırlandı. Fotoğraflar Serdar Ortaç ve Hande Yener müzikleri eşliğinde, son derece eğlenceli bir ortamda çekildi. Daha sonra art direktörlerimiz, Etiler bar posterlerinin görsel dünyasını örnek alarak afişlerin tipografisini hazırladı. Yazılar, çiziler, degradeler, gereksiz ışıklar, yersiz pırıltılar gibi... Son dokunuşlar yapıldı.

Ve posterleri internetten yaymaya başladık. Facebook’a koyduğumuz andan itibaren telefonlar çalışmaya, e-mailer gelmeye başladı.

İlginç olan, reklamcı olsun olmasın bu şaka herkesin çok hoşuna gitti. Reklam dünyasıyla alakası olmayan kişilerden de çok güzel tepkiler aldık. Hatta ajansımıza gelip tanışmak isteyenler oldu.

Posterleri aynı zamanda Etiler civarına astık. Taşındığımız yerin çevresine, Nispetiye Caddesi'ndeki duvarlara, ağaçlara… Barların yakınlarına, girişlerine, çıkışlarına… Görenler ilk anda gerçekten bir bar posteri sanıyorlar. TBWA ismini fark edince şaşırıyorlar. Birçok kişi sokakta gördüğü fotoğrafları çekip twitter’a eklemiş. İtiraf etmeliyim ki, ben bile duvarlarda asılı posterleri gördüğümde bir an unutarak gerçek sandım.

MESAJIMIZ DA MANİDAR:
BU GECE VE HER GECE TBWA\ETİLER’DEYİZ
İyi işlere imza atmak için, çok çalışan bir ajansız. Severek ve bolca kaynatarak çalışırız. Ama her iyi şeyin bir bedeli var. Bizi tanıyanlar bilir, gece mesailerimiz bol olur. Mesaj cümlemiz de aslında biraz bu halimizle dalga geçiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder